Jinjer


Jinjer (англ. jinjer, не має перекладу, але вимовляється так само як ginger — імбир) — український метал-гурт, заснований у 2009році в місті ГорлівкаДонецької області. В їх музиці поєднуються елементи прогресивного металкоругрув-металу та прогресивного дез-металу. З моменту існування група випустила два повноформатний альбом та чотири кліпи. Після випуску повноформатного альбому, за відгуками фанатів і самих учасників, стиль групи змістився більше в бік прогресивного дез-металу.


Історія Гурту



Таким чином, в кінці 2009 року Jinjer дісталися студії, записали демо-EP, деякі з цих пісень до тепер виконуються на сцені, виклали його в Інтернеті і розпалися. Перший вокаліст — Макс Фатуллаєв, з іншою групою виїхав до США у пошуках кращого життя та американської мрії. Решта групи залишилась просто розкиданою. Але гітарист Дмитро Оксень, був досить рішучий, щоб продовжувати діяльність групи. Саме він знайшов заміну для Макса. Це була красива дівчина з дредами і величезним талантом вокаліста. Спочатку Тетяна Шмайлюк погодилася зайняти місце вокаліста поки він не повернеться в Україну. Зрештою Макс Фатуллаєв досі перебуває в США, і неможливо уявити Jinjer без Тані на вокалі.Jinjer сформувалися в 2009 році у складі 5 хлопців з міста Горлівка, яке знаходиться за 40 км від Донецька. Сумнівів на рахунок стилю музики ні в кого з учасників не було. Шанувальники металу з дитинства, звісно, не думали грати щось інше. Що ще вони могли б грати в депресивному промисловому місті з населенням у 240 000 чоловік, яке вижило на залишках радянської епохи. Крім того, поруч завжди був андерграунд з великою різноманітністю альтернативних груп, в яких завжди можна було щось навчитися і взяти з них хороший приклад.
У 2010 році група знову відправилися на студію. Вони самостійно записали і випустили два сингли (Hypocrites and Critics і Objects In Mirror Are Closer Than They Appear), які завоювали перших шанувальників і принесли першу популярність, принаймні на сході України. Jinjer почали давати концерти спочатку в Горлівці, потім в містах навколо і, нарешті, в Донецьку. Але група ніяк не могла зібрати остаточний склад, весь час якісь музиканти вступали або покидали колектив. Причини були різними, з деким не збігалися музичні смаки, деякі були недостатньо розвинуті у музичному плані, та ін. В результаті цього Jinjer залишилися тільки хорошою місцевою групою, яка не має турів і ніяких фестивалів протягом майже року. Хоча з іншого боку це пішло на користь. В цей час до групи приєднався Роман Ібрамхалілов, наймолодший з Jinjer's, він виявився блискучим гітаристом і композитором.
Взимку 2011 року гурт покинув барабанщик. Дмитро та Роман не вагаючись ні хвилини і запросили свого старого друга і товариша — Олександра Козійчука. Олександр мав навчитися, принаймні семи пісень протягом місяця для того щоб грати на сцені, і він зробив це більш ніж успішно. Через місяць Jinjer відіграли концерт з іншою місцевою групою, чий басист зовсім скоро мав стати невід'ємною частиною Jinjer. Спочатку Євген Абдюханов став просто хорошим другом групи. Євген був свого роду «темною конячкою» з іншого міста за 30 км. Таким чином, влітку 2011 Jinjer почали шукати нового басиста, спочатку були деякі сумніви на рахунок Євгена, як кандидата. Але, зрештою, було більше за, ніж проти і він приєднався до гурту. На першій репетиції з новим басистом групи пролунав дзвінок з Beast Studio з пропозицією взяти участь в новому проекті — Beastiarium. Ідея полягала в тому, щоб зробити живі відео і аудіо запис групи, що грає в студії так, як вони гратимуть на сцені — одна спроба, один дубль, ніяких виправлень. Ще один виклик, на цей раз для нового басиста, але Jinjer погодилися і, як виявилося, на краще. У серпні 2011 року група зробила три лайф відео — Destroy, Waltz і Scissors, ви можете переглянути їх на офіційному акаунті Jinjer в Youtube. Ці три пісні допомогли групі прорватися до національного рівня, а також дали їм більше впевненості у власних силах.
2012 рік був справжнім підйомом для Jinjer. На початку року, Jinjer стали володарями кубку Музторг та записали ЕР «Inhale. Do Not Breathe». В кінці лютого група випустила дебютний офіційний кліп — Exposed As a Liar, який спочатку планувався як промо-відео. Знятий безкоштовно друзями і відредагований своїми силами — Exposed As a Liar став справжнім хітом. На даний момент кількість переглядів досягла майже 500 000. Цей кліп допоміг знайти перших шанувальників із-за кордону. Jinjer зіграли 26 концертів по всій Україні, а влітку 2012 року вони виявилися однією скрімінг метал групою на найбільшому українському рок-фестивалі в історії — the Best City UA з Evanescence і The Rasmus в якості хедлайнерів. Авторитетне інтернет-видання внесло гурт JINJER до сімки найкращих молодих колективів фестивалю. У жовтні JINJER виступили на фестивалі Завантаження у Львові в якості одного з хедлайнерів поряд із StigmataАННА та ін. В листопаді група випустила свій другий офіційний кліп — Scissors. Він був знятий під час виступу Jinjer в Bingo Club, що в Києві — ймовірно, найкраще місце для проведення альтернативних концертів в Україні. 21 грудня 2012 року на каналі TIC Televisión (Венесуела) в рамках програми Zona Alterna показано інтерв'ю з вокалісткою гурту Тетяною Шмайлюк.
У березні 2013 року гурт мав їхати у свій перший інтернаціональний тур. Але перед туром по Румунії Олександ Козійчук повідомляє, що по певним сімейним причинам він не зможе поїхати з групою, потрібна була термінова заміна. Євген Абдюханов звернувся до свого старого друга, з яким вони грали в групі Трахома. Євген Мантулін дав згоду, менше ніж за місяць осилив 11 треків, за тиждень часу зробив закордонний паспорт. І був тур, після якого Мантулін так і залишився в групі. The Madness Tour який пройшов з 2 по 22 березня по містах України, Молдови та Румунії. Jinjer були дуже тепло сприйняті за кордоном. Кульмінацією туру став спільний виступ з Caliban 22 березня у Києві. Вже в травні 2013 року, Jinjer знов йдуть до студії. Результатом став новий сінгл та лірик-відео — No Hard Of Value. Пісня стала початковою точкою в новому стилістичному напрямку для гурту — більш важкий саунд, більш складніші партії. Літо 2013 гурт провів в турах по Румунії та Болгарії, виступаючи переважно на великих оупен-ейрах. Восени того ж року Jinjer були запрошені на перший метал-конкурс України — The Best Metal Act, разом с іншими флагманами української важкої сцени — Infinite TalesJim JamsMorton, Hell: On, Jhon Coffy, Мегамасс. Гурти учасники були відібрані найвпливовішими промоутерами та лейблами на важкій сцені України ІншаМузикаMoon Records, Happy Music Promotion, Froster Group). Переможця конкурсу вибирали шляхом голосування серед глядачів. Jinjer отримали звання найкращого метал-гурту країни 2013 року.

Взимку 2013—2014 гурт знов починає напружену студійну роботу, цього разу готуючи свій перший повноформатний альбом. На підтримку нового релізу спочатку виходить новий сингл та кліп на пісню Cloud Factory, яка стала лідсонгом для нового альбому. Одночасно гурт починає готувати масштабний європейський тур. В квітні, одразу після інтернет-релізу Cloud Factory, Jinjer вирушають в довге турне, яке охопило Україну, Польщу, Чехію, Німеччину, Бельгію, Францію, Швейцарію. Повернувшись додому, гурт на хвилі популярності стає учасником всіх без винятку великих літніх фестивалів країни — Best City UA, ЗАХІДФайне місто та Respublica. Також Jinjer, під час війни на сході України, вирушає з концертами до Росії.

Колишні учасники

  • Макс Фатуллаєв — вокал (2009)
  • Олександр Козійчук — ударні (2011—2013)
  • Олексiй Свинар — бас-гiтара (2009—2011)
  • Дмитро Оксень — гітара (2009—2015)


 Теперішній склад групи

  • Тетяна Шмайлюк — вокал (2010 — наші дні)
  • Роман Ібрамхалілов — гітара (2010 — наші дні)
  • Євген Мантулін — ударні (2013 — наші дні)
  • Євген Абдюханов — бас-гітара  (2011 — наші дні)


Студійні Альбоми

  • Cloud Factory — 2014, The Leaders Records, Європа, Японія.
  • King Of Everything  — 2016, Napalm Records


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке рок?

Slipknot